Posljedneg dana ovosezonskog Postfesta, na rasporedu je sadržajno bogat program. U 12 h na rasporedu je masterclass sa kasting direktoricom Timkom Grin. Masterclassom će moderirati student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, Ivo Kaunitz.

Zatim u 14 h, na programu je još jedan masterclass, ovaj put sa mađarskim filmskim i pozorišnim rediteljom, Kornelom Mundruczo. Moderator je studentica sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, Emina Šehić. Oba masterclassa održati će se putem Zoom webinara.

Ovogodišnji, online Postfest završava sa predstavom „Siže za alu priču“ koja je rađena po motivima drame „Galeb“ A. P. Čehova, a koja počinje u 20 h. Uloge igraju asistentica na odsjeku za glumu ASU Sarajevo Arma Tanović, te mladi glumci Lazar Dragojević i Enes Kozličić.

Predstava je diplomski rad Skendera Bašića, studenta produkcije na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Snimanje same predstave, te simbolično zatvaranje Postfesta upravo njome, ukazuje na mogućnost plasmana predstava na online platformama. Ovakav poduhvat, staviti u online okvire nešto što je sopstveno samo pozorištu, nekada se činilo kao nemoguća misija. No, stavljeni u koštac sa pandemijom, Asocijacija studenata ASU kao organizatori Postfesta, ukazuju na to, da ponekad, zaista ne postoje granice ka željenom cilju.

Podsjećamo, da je program i posljednjeg dana, ovogodišnjeg online Postfesta, moguće pratiti na YouTube kanalu festivala, te na stranici postfest.ba. Svi drugi detalje, kao i program festivala, također je dostupan na službenoj stranici festivala.