Čitanjem studentskog dramskog teksta „Nikada nije kasno da upoznaš nekog novog“ sinoć je otvoreno drugo izdanje Postfesta. Simbolično, sa Otvorene scene „Obala“ publici se obratio i direktor festivala Zlatko Sofović koji je izrazio zadovoljstvo zbog održavanja festivala te pozvao publiku da u njemu i uživaju.

U programskom dijelu drugog dana festivala biti će upriličeno čitanje dramskog teksta „Ne zaboravi pokriti stopala“  koji je napisao Espi Tomičić, student Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu dok režiju potpisuje Ajla Bešić, studentica Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Tekst čitaju studenti Akademije umjetnosti u Novom Sadu i Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. U ovom tekstu Tomičić se, kroz tri lika, bavi temama porodice, oprosta, identita i sazrijevanja.

“Dramski tekst Ne zaboravi pokriti stopala pisan je specifičnim poetskim jezikom kojim pisac želi prikazati stanje dramskog subjekta koji se odlučio suočiti sa svojim problemima iz prošlosti. U tekstu je veoma precizno prikazan proces autorefleksije u kojem se misli nužno smjenjuju jedna za drugom, a pomoću veoma karakterističnog ritma omogućeno nam je praćenje više različitih vremenskih linija.” – napisao je Armin Behrem, student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Osim programskog dijela publika će imati priliku porisutvovati masteclassu sa pozorišnim rediteljem Oliverom Frljićem koji će moderirati student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Benjamin Konjicija. Masterclas će se održati u 12:00 putem zoom webinara.

Podsjećamo, cjelokupni program ovogodišnjeg online Postfesta, moguće je pratiti na Youtube kanalu festivala, te na stranici postfest.ba. Svi drugi detalje, kao i program festivala, također je dostupan na službenoj stranici festivala.